2018-04-18, konkurs na stanowisko Zastępca Prezesa Zarządu Spółdzielni – Główny Księgowy

Rada  Nadzorcza  Spółdzielni  Mieszkaniowej  SZOBISZOWICE w  Gliwicach ogłasza  konkurs  na  stanowisko:

Zastępca Prezesa Zarządu  Spółdzielni – Główny Księgowy.

Oferty  należy składać do dnia 04.06.2018 r. do godziny  1500 osobiście w biurze Spółdzielni przy ul. Sztabu Powstańczego 3 w Gliwicach bądź za pośrednictwem  poczty.

Oferty  winny  zawierać:

1. życiorys (CV).
  2. list motywacyjny
  3. kopie dokumentów potwierdzających  wykształcenie. Kopie powinny być potwierdzone notarialnie. W przypadku braku potwierdzenia oferent winien przynieść na rozmowę kwalifikacyjną oryginały dokumentów  dla  okazania  komisji  konkursowej.
  4. świadectwa pracy (kopie poświadczone albo niepoświadczone z obowiązkiem okazania oryginałów jak powyżej).
  5. zaświadczenie z  Krajowego  Rejestru  Sądowego  o  niekaralności.
  6. oświadczenie o nie toczeniu się  przeciwko  kandydatowi  postępowań  karnych (prokuratorskich) lub sądowych związanych z prowadzeniem działalności  gospodarczej, lub  karno-skarbowych  oraz  o  nie  objęciu  zakazem pełnienia  funkcji
  7. oświadczenie o posiadaniu pełni praw obywatelskich i zdolności do czynności prawnych.
  8. oświadczenie o nie pozostawaniu w związku małżeńskim albo w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej i w drugim stopniu linii bocznej z członkami Rady Nadzorczej Spółdzielni.
  9. oświadczenie o gotowości rezygnacji, z chwilą wyboru na stanowisko, z dotychczasowej pracy  jak  i  z  działalności  gospodarczej  konkurencyjnej wobec Spółdzielni.
  10. zaświadczenie lekarskie o zdolności wykonywania pracy na stanowiskach kierowniczych wystawione  przez  lekarza  medycyny
  11. oświadczenie o  zachowaniu  tajemnicy  co  do  danych  i  informacji  uzyskanych w  trakcie postępowania  konkursowego  a  dotyczących  działalności  Spółdzielni.
  12. wyrażenie zgody  na  przetwarzanie  danych  osobowych  zgodnie  z  ustawą  z  dnia 29.08.1997  o  przetwarzaniu  danych  osobowych.

Wymagania  wobec  kandydatów:

1. wykształcenie średnie lub wyższe – ekonomiczne, preferowany kierunek: rachunkowość.
  2. staż pracy co najmniej 5-cio letni w tym 3-lata na stanowisku kierowniczym lub samodzielnym, mile widziane doświadczenie w pracy w spółdzielniach mieszkaniowych.
  3. znajomość prawa spółdzielczego z uwzględnieniem prawa dotyczącego spółdzielni mieszkaniowych.
  4. znajomość funkcjonowania  podmiotów  gospodarczych  z  uwzględnieniem  specyfiki spółdzielni
  5. umiejętność współpracy z zespołami ludzkimi, asertywność, komunikatywność
  6. dyspozycyjność.
  7. umiejętność obsługi komputera, mile widziana znajomość oprogramowania firmy ZUI Mieszczanin.

Oferty  winny  być składane w formie pisemnej, w zamkniętych kopertach, z dopiskiem  „Konkurs na Zastępcę Prezesa Zarządu Spółdzielni – Głównego Księgowego”. Na  kopercie nie ujawnia się danych osobowych kandydata lub innych danych i znaków. Oferty winny być składane w dni  robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach od 700 do 1500 a w piątki od 700 do 1300. W przypadku przesłania oferty drogą pocztową decyduje data wpływu oferty do Spółdzielni, a nie data nadania uwidoczniona na stemplu pocztowym. Oferty, które  zostaną  złożone po dniu 04.06.2018 r. nie będą brały udziału w konkursie. Rada Nadzorcza przeprowadzi rozmowy kwalifikacyjne z wybranymi kandydatami. Wszelkie  informacje  można  uzyskać  w biurze Spółdzielni przy ul. Sztabu Powstańczego 3 w Gliwicach w dniach  roboczych  od  poniedziałku do czwartku w godz. od  700  do  1500, piątek od 700 do 1300.

Rada Nadzorcza

Spółdzielnia Mieszkaniowa "Szobiszowice"